Blogg

Vi har levererat bilder till utställningen Vi är romer – möt människorna bakom myten

Vi har hjälpt till att skapa ett djup i utställningen Vi är Romer! på Göteborgs Stadsmuseum, genom att leverera unika dokumentärbilder.

Möt oss romer – människorna bakom myten. I utställningen berättar vi om vår vardag och vår historia. Om 500 år av utanförskap, tältliv, aktivism, glädje, traditioner, musik, och framtidshopp. För trots kultur, språk, kläder och utseende är vi först och främst människor med allt vad det innebär.

I utställningen träffar du Rosa Taikon, silversmed och aktivist, Daniel Gubic som bor i Majorna med rötter i Balkan som säger sig alltid vara rom först och främst, Wicia Wisznievski, musiker och nyväckt aktivist, Soraya Post som berättar i utställningen när hennes mamma tvångsteriliserades, Maurius som delar husvagn med flera andra och försöker klara av sina gymnasiestudier. De och många fler berättar sin egen historia.

Utställningen beskriver också romernas historia och deras vandring från Indien till Europa, språk, och kulturarv. Även hantverk, smide, traditionella kjolar och musikinstrument och visas.

Guidade visningar varje dag under Kulturkalaset!
Tisdag 13 aug−söndag 18 aug 14.00, samling i museets foajé.

20130821-001534.jpg

%d bloggare gillar detta: